Főbb hírek

Reklám

80 tonnás gép érkezett a debreceni repülőtérre

80 tonnás gép érkezett a debreceni repülőtérre

Megérkezett az egyik konténerrakodó a debreceni repülőtérre. A 80 tonnás gép rakja majd vasúti kocsikra a konténereket és veszi le azokat onnan. Januárban indul az első olyan vonat a repülőtérről, amellyel az árukat Debrecenből közvetlenül a tengeri kikötőkhöz szállíthatják. Szerdán hozták traileren az első konténerrakodó gépet a debreceni repülőtérre, ahonnan januárban indulnak majd a konténervonatok tengeri kikötőkbe. A gépet több darabban szállították Debrecenbe, az óriási emelőkart itt szerelik majd fel a rakodóra.A hatalmas gép önmagában 80 tonna, egyszerre 45 tonna áru felemelésére képes. Áru nélkül 25 kilométer/órával tud haladni, teherrel pedig hússzal. Pénteken egy másik hasonló gép is érkezik a debreceni repülőtérre.

A hatalmas gép önmagában 80 tonna, egyszerre 45 tonna áru felemelésére képes.Fotó: Dehir.hu

A hatalmas gép önmagában 80 tonna, egyszerre 45 tonna áru felemelésére képes.Fotó: Dehir.hu

Ezeket bérli a Saigo Port Kft.A francia Touax cégtől béreltük a vasúti kocsikat. Ezek már Magyarországon vannak. A napokban kiderül, mikor szállítják le a szerelvényeket Debrecenbe. Vélhetően még decemberben megérkeznek – mondta el Herdon István, a Xanga cégcsoport vezetője.A konténerterminált a vasúti terminál mellett alakítják ki, ott teszik majd a vasúti kocsikra a konténereket. A terminál december közepére készül el. Az első konténervonatok január közepén indulnak a debreceni repülőtérről, így Törökbálint és Bécs érintésével Debrecenből elérhetők lesznek a tengeri kikötők. Az Adrián Szlovénia legfontosabb kikötővárosa Koper, az Északi-tengeren pedig például Rotterdam és Hamburg.
Forrás:Dehir.hu

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


9 + = tizenhat

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére