2020, május 25. hétfő
Főbb hírek

Reklám

Air China – Kényszerleszállás Szibériában

Air China – Kényszerleszállás Szibériában

Az Air China 188 utast szállító gépe a meleg és napos Los Angelesbe tartott Pekingből, amikor a tűzjelző váratlanul jelzett. Az már csak a landolás után derült ki, hogy tévesen. A hideg, jeges és hóval teli Csukföldön kényszerült landolnia az Air China Los Angelesbe tartó utasszállítójának kedd reggel, miután a raktérben elhelyezett biztonsági rendszer tüzet jelzett. A 188 utassal közlekedő gép Oroszország fölött járt, amikor a tűzjelző beindult. A South China Morning Post azt írja, az utasokat a gumicsúszdákon evakuálták a gépből, a mínusz 10 fokos és rendkívül szeles időben. Erről több videó is megjelent azóta az interneten. A kimentett utasokat Anadir városának repülőterén szállásolták el.

A kellemetlenséget növelte, hogy a tűzjelző egy hiba folytán indult be, tűz pedig nem volt, így tényleges veszélhelyzet sem állt fenn. Ezt maga az Air China közölte a legnagyobb kínai közösségi oldalon, a Weibón, hozzátéve, hogy az érintettektől elnézést kérnek.

Air China emergency landing in Siberia
Air China flight from Beijing to Los Angeles makes an emergency landing in Siberia. On 4 March, an Air China Boeing 777-300 (B-2040) on flight #CA983 from Beijing to Los Angeles, USA made an emergency landing in Anadyr Airport, East Siberia, Russia following a fire alarm in the cargo hold. All 188 passengers evacuated via the emergency slides on the tarmac. No injuries have been reported. The airline confirmed the indication was a false alarm.

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


+ 3 = hét

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére