2020, május 25. hétfő
Főbb hírek

Reklám

Bebiztosították Ferihegy áramellátását

Bebiztosították Ferihegy áramellátását

Átadták az Elmű Hálózati Kft. legújabb transzformátorállomását Vecsésen, amely egyebek mellett a Liszt Ferenc repülőtér energiaellátását biztosítja – közölte a társaság szerdán.  Az M0 körgyűrű miatti ipari fejlesztések, a környező települések lakóinak többlet energiaigényei és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér biztonságos harmadik betáplálása miatt szükségessé vált egy elosztóhálózati alállomás megépítése.
A közlemény szerint a helyszínkiválasztás szempontjai között szerepelt a meglévő hálózatra csatlakozás költséghatékony megvalósítása és a repülőtér közelsége is. Ezeknek a szempontoknak a figyelembevételével született döntés a Vecsés külterületén elhelyezkedő Széchenyi utcai telek megvásárlásáról.

Talán a két legfontosabb a torony és a kifutó energiaellátása Fotó: Balogh Tamás

Talán a két legfontosabb a torony és a kifutó energiaellátása Fotó: Balogh Tamás

A mintegy 3 milliárd forintos beruházás első üteme, a transzformátorállomás 16 hónap alatt, 2012 decemberére készült el. A második fázis, a 120 000 voltos csatlakozó kábel kiépítése újabb egy évet vett igénybe.Az eredeti tervek szerint a csaknem 6 kilométer hosszúságú nyomvonal jelentős része szabadvezetékes hálózat lett volna, és csak az utolsó másfél kilométeren került volna föld alá, kábelbe. Vecsés önkormányzatának szempontjaira tekintettel végül csak kevesebb mint 2 kilométer lett a szabadvezeték hossza, a vezeték többi része a föld alatt halad – közölte az Elmű.

A beszerzési eljárás magában foglalta a komplett tervezést, az építészetet, a különböző feszültségszintű berendezések szállítását, valamint a teljes szerelési és üzembe helyezési munkákat. Az eljáráson négy cég indult, és az árverseny lefolytatása után a nyertes a legjobb ajánlatot adó OVIT Zrt. – CG Ganz Zrt. konzorcium lett – áll a tájékoztatóban.

Forrás:MTI

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


3 + hat =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére