2020, július 6. hétfő
Főbb hírek

Reklám

Eltörli a nagyméretű kézipoggyász díját a Wizz Air

Eltörli a nagyméretű kézipoggyász díját a Wizz Air

A téli menetrend életbe lépésével a Wizz Air minden járatán ingyenes lesz a nagy kézipoggyász szállítása, a fedélzetre azonban csak az elsőbbségi beszállással rendelkező utasok vihetik fel biztosan a csomagot.Október 29-től az utasok a fedélzetre magukkal vihetnek egy darab, legfeljebb 55×40×23cm méretű kézipoggyászt, melynek díját a viteldíj tartalmazza. A korábbi ingyenesen szállítható kézipoggyász méretéhez képest ez 50 százalékos növekedést jelent.

poggyasz-kisokos-4

Váradi József vezérigazgató elmondása szerint az intézkedés bevezetése még nem jelenti azt, hogy minden utas kézipoggyásza a kabinban utazhat majd. Előfordulhat ugyanis, a repülőgép telítettségétől függően, hogy néhány kézipoggyászt a repülőgép alsó csomagtárolójában helyeznek el.

WIZZ_uj_kezipoggyasz_custom_435x577

A bejelentéssel egyidejűleg, szerdától a Wizz Air egy új szolgáltatási csomagot is bevezetett WIZZ Priority néven, amely az elsőbbségi beszálláson túl garantálja, hogy a kézitáska  mellett az utas október 29-től a kézipoggyászát is felvihessen a fedélzetre.Azok az utasok, akik október 29-én vagy azután induló járatra közvetlenül a Wizz Air rendszerében korábban megvették nagyobb kézipoggyászukat, a poggyászdíj 120 százalékát visszakapják WIZZ-számlájukon jóváírás formájában. A vezérigazgató a légitársaság éves pénzügyi jelentésével kapcsolatos korábbi sajtótájékoztatón már jelezte, hogy csökkent a poggyászdíjakból származó kiegészítő árbevétel, ezt megerősítve közölte: az elmúlt három évben folyamatosan estek a poggyászdíjból származó bevételek. Az első negyedévben utasonként 28,8 euró kiegészítő árbevételt szedtek be, ebből már csak 9,5 euró volt a poggyászdíj, egy évvel ezelőtt pedig még 10,2 euró volt ez az összeg  írta az MTI.

Forrás: MTI/turizmus.com

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


9 + három =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére