2020, május 25. hétfő
Főbb hírek

Reklám

Közvetlen légi járat Szöul és Budapest között?

Közvetlen légi járat Szöul és Budapest között?

Közvetlen légi járat indulhat Szöul és Budapest között, ami fontos szerepet játszhat a gazdasági és a turisztikai együttműködés szorosabbra fűzésében olasható az NGM közleményében.Varga Mihály szakmai és üzleti delegáció élén tárgyalt a közelmúltban Dél-Koreában.

Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársasága, a Korean Air vélhetően a Boeing 777 típusú gépvel repülné a két város közti utat.

Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársasága, a Korean Air vélhetően a Boeing 777 típusú gépével repülné a két város közti utat.

A tárcavezető a Csang Hun Csivel, Dél-Korea egyik legjelentősebb légitársasága, a Korean Air elnökével folytatott tárgyalást követően hangsúlyozta: Magyarország és Dél-Korea számára is kölcsönös előnyökkel járna egy új, Budapest és Szöul között közlekedő menetrendszerinti légi járat elindítása. A két ország közötti új légügyi megállapodás született tavaly májusban, amely alapján az uniós előírásokkal összhangban direkt utasforgalmi és áruszállító járatok üzemeltetésére nyílt lehetőség.Az NGM közölte: a Magyar-Koreai Gazdasági Együttműködési Bizottság ülésén a turizmus kiemelt napirendi pont volt. Varga Mihály hozzátette: a számok már most is igazolják a törekvéseket és a két ország turisztikai együttműködésében rejlő további lehetőségeket. A KSH adatai szerint a dél-koreai turisták száma jelentősen növekedett az elmúlt években, tavaly 120 ezren érkeztek Magyarországra. Dél-Korea a vendégek tekintetében első számú küldőpiacunk az ázsiai térségből – szögezte le a szakminiszter.

Mintegy 80 ezer tonna légiárunak minősülő termékkel kereskedik évente Korea és Magyarország

Jelenleg mintegy 80 ezer tonna légi árunak minősülő termékkel kereskedik évente Korea és Magyarország

Varga Mihály a szöuli tárgyalást értékelve elmondta: a Korean Air nyitott megvizsgálni az új útvonal lehetőségét, amelyben szerepet játszik a turisztikai együttműködésen kívül az egyre növekvő áruforgalom is. Mintegy 80 ezer tonna légi árunak minősülő termékkel kereskedik évente Korea és Magyarország – ismertette a miniszter, kiemelve: a magyar kormány kiemelt célja a befektetések elősegítése a kulcsfontosságú szektorokban, ezért kedvező feltételeket biztosít a beruházásokhoz, például egy európai kiszolgáló központ létrehozásához.

Forrás: magyarhirlap.hu

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


hat + 2 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére