2020, február 22. szombat
Főbb hírek

Reklám

Létszámbővítéssel készül a DHL a karácsonyi logisztikai hajrára

Létszámbővítéssel készül a DHL a karácsonyi logisztikai hajrára

Az ünnepi időszak alatt a DHL Express Magyarország forgalma több mint harmadával növekszik minden évben. Annak érdekében, hogy változatlanul megbízható szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek, a piacvezető logisztikai vállalat a karácsonyi időszakban 15%-kal bővíti munkaerejét Magyarországon.

Photo: DHL

Photo: DHL

A szállítmányozási iparágban az ünnepi szezon már novemberben elkezdődik, de a DHL cégcsoportnál a megnövekedő forgalomra már szeptemberben elindult a felkészülés és a kapacitások bővítése, hogy szolgáltatásaikat zökkenőmentesen tudják biztosítani ügyfeleik számára Karácsonykor is. A kiemelt időszakot jól jellemzi, hogy a vállalatnál a legerősebb napokon a csomagok száma a 10 ezer darabot is elérheti. Az elmúlt két év statisztikái megmutatják, hogy a küldemények mennyisége akár 30-35%-al is gyarapodhat az év utolsó két hónapjában, ráadásul egyes kiemelt napokon – mint például a hazánkban is egyre közkedveltebb Black Friday alkalmával – ennél nagyobb mértékben is emelkedhet.

Photo:DHL

Photo:DHL

Mivel ez a trend az iparágban évről évre ismétlődik, illetve a téli időszakban az extrém időjárással és a megnövekedett egyedi kérésekkel is kalkulálni kell, így a vállalat ennek megfelelően időben elkezdi a felkészülést.Annak érdekében, hogy a szállítási időt a megnövekedett küldemény mennyiség ne befolyásolja, a DHL Express a tavalyi évben megközelítőleg 10%-kal növelte dolgozói létszámát, míg idén kb. 30 fő felvételével 15%-kal bővíti munkaerejét, amely elsősorban a futárokat és a raktári dolgozókat érinti. Hasonló kapacitásnövelés történik a gépjármű flotta és a küldemény feldolgozáshoz szükséges eszközök, mint például a futárszkennerek esetében is, melyet elsősorban eszközbérléssel fedez a cég.
Forrás:Logisztika.com

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


5 + = nyolc

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére