2020, július 6. hétfő
Főbb hírek

Reklám

Megérkezett a Wizz Air bázisrepülője Debrecenbe

Megérkezett a Wizz Air bázisrepülője Debrecenbe

Kedden délután megérkezett a Wizz Air Airbus A 320-232 típusú repülőgépe új bázisára Debrecen Nemzetközi repülőterére. A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága a nyáron jelentette be, hogy 22. bázisát Magyarországon, Debrecenben nyitja meg december 16-án egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel, valamint tovább bővíti debreceni útvonalhálózatát. A Wizz Air már jelenleg is üzemeltet járatokat Debrecenbe, amely a légitársaság második bázisa lesz Magyarországon.

Forrás: Flightradar24.com

Forrás: Flightradar24.com

Az Airbus A320-232 típusú repülőgép egy 2014-es gyártott két hajtóműves, egyfolyosós, keskeny törzsű, közepes hatótávolságú üzemanyag-fogyasztást csökkentő sharklet szárnyvéggel felszerelt utasszállító repülőgép. Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Debrecenből elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 136%-kal, 195.000-re nő. A Wizz Air három új útvonalat üzemeltet majd debreceni bázisáról Brüsszel- Charleroi, Malmö és Párizs- Beauvais repülőterekre december 16-tól, kezdetben heti két-két járattal. A Wizz Air továbbá megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London- Lutonba és Eindhovenbe. A gép első útja szerdán Párizsba vezet, amely azért is különleges hiszen a diszkont légitársaságnak Magyarországról csak Debrecenből lesz menetrend szerinti járata a francia fővárosba.

Forrás:Debrecen Airport /Flightradar24.com
Fotó:Adam Szczepkowszki

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


négy + = 13

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére