2020, január 23. csütörtök
Főbb hírek

Reklám

Nyomoznak a Kolozsváron túlfutott gép ügyében

Nyomoznak a Kolozsváron túlfutott gép ügyében

Nyomozást indított a szállítási minisztérium bizottsága a Kolozsvári Avram Iancu repülőtéren történt tegnapi baleset kapcsán. Mint ismert, túlfutott a kolozsvári nemzetközi repülőtér leszállópályáján csütörtök reggel a Blue Air román fapados légitársaság Bukarestből érkező gépe. A repülőn 110 utas és hattagú személyzet tartózkodott, senki nem sérült meg. Az incidens kapcsán már kihallgatták a kolozsvári repülőtér több alkalmazottját. David Ciceo, a reptér igazgatója a Mediafaxnak elmondta, az ügyben bűnvádi eljárást is indított a Kolozs megyei ügyészség.

10262216_804669429662244_31772623088154239_n

Csütörtök este egy hangfelvétel is nyilvánosságra került a pilóta és az irányítótorony beszélgetéséről, amelyből kitűnt, a torony elsőre nem értelmezte helyesen a pilóta azon bejelentését, hogy túlfutottak a pályán, és reakció helyett üdvözölte őket Kolozsváron. Az utasok egyike azt mondta, hogy leszálláskor hó borította a kifutópályát tudta meg a kolozsvári Paprika Rádió.

ee

Időközben ismét leszállásra alkalmatlan volt a Kolozsvári Avram Iancu repülőtér, hiszen vasárnap késő este a Wizz Air menetrendszerinti járatai közül a barcelonai és a milánói is a szomszédos marosvásárhelyi repülőtérre lett átirányítva a sűrű köd miatt, míg a Lufhansa járata Nagyszebenben landolt.

Forrás:Paprika Rádió/hotnews.ro)

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


+ 8 = tizenkettő

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére