2020, május 30. szombat
Főbb hírek

Reklám

Pánikot okozott a Wizz Air járatán a rossz időjárás

Pánikot okozott a Wizz Air járatán a rossz időjárás

Svájcban élő feldúlt utas kereste meg szerkesztőségünk a napokban azzal, hogy nem volt sima az útja a Wizz Air (W62269) Airbus A321-es repülőgépének 2019. március 4-i Budapest –Basel (Mulhouse- Freiburg) járatán. Az utas elmondása szerint a baseli landoláskor az erős szél miatt a gép extrém méretű rázkódásba kezdett, amely az utasok között pánikot okozott.

FR24_M
Utasunk azt is elmondta, hogy sokan rosszul lettek, rosszullétre panaszkodtak(hánytak) és halálfélelmük volt. Tájékoztatásuk szerint az átstartolás után a második megközelítés sem volt sikeres így a gép kitérőt tett Friedrichshafenbe. Az igazi problémák elmondásuk szerint itt kezdődtek, hiszen az utasok közül sokan az események hatása miatt le akartak szállni a gépről.

FR24
Információink szerint a gép személyzete először ettől mereven elzárkózott. Ez további feszültséget gerjesztett az utasokban és csak a  kapitány közbelépése után normalizálódott a helyzet. Információink szerint azok az utasok, akik a friedrichshafen-i leszállás mellett döntöttek saját felelősségre egy nyilatkozat kitöltése után hagyhatták el a gépet.
Úgy tudjuk, hogy a járat jelentős késéssel, de tovább ment Baselbe. Az ott ragadt utasok elmondása szerint ezt követően semmilyen további információt, segítséget nem kaptak a légitársaságtól.

Kerestük a légitársaság budapesti központját, ahonnan az alábbi hivatalos közleményt kaptuk:

„A Wizz Air megerősíti, hogy W6 2269-es számú, Budapestről Bázelba közlekedő járata március 4-én a Bázel–Mulhouse–Freiburg repülőtéren uralkodó erős szél miatt Friedrichshafenban szállt le. Amint az időjárás lehetővé tette a biztonságos landolást a Mulhouse–Freiburg repülőtéren, légitársaságunk elszállította az utasokat az eredeti úti célra, ahol a repülőgép eseménytelenül leszállt. Noha a Wizz Airnek az időjárási körülményekre nincs ráhatása, őszintén elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért.”

WS Hungary Kft.

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


öt + = 12

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére