2019, augusztus 18. vasárnap
Főbb hírek

Reklám

Qatar Airways: London-Doha között Airbus A380

Qatar Airways: London-Doha között Airbus A380

A Budapestre is közlekedő Qatar Airways a közelmúltban átvette első Airbus A380-as gépét a gyártó tájékoztatása szerint.A Goshawk repülőgéplízing-céget az Investec Bank működteti, amelyhez a tőkét az Investec, valamint ázsiai intézményi partnerek biztosítják. Az Airbus közlése szerint szerdán átvette első A380-asát és vált ezzel a típus tizenkettedik üzemeltetőjévé a Qatar Airways, amely a London és Doha közötti útvonalon használja majd a repülőgépet. A típust 517 utas szállítására rendezték be. A dohai légitársaságnak további 9 ilyen gépre van rendelése és háromra opciója.

 A dohai légitársaságnak további 9 ilyen gépre van rendelése és háromra opciója.

A dohai légitársaságnak további 9 ilyen gépre van rendelése és háromra opciója.

A Qatar Airways 1994 januárban kezdett üzemelni, jelenleg 140 célállomásra repülnek, kapacitásaikat évről évre mintegy 30 százalékkal emelik, flottájuk 134 gépből áll. A toulouse-i gyártó eddig 142 darab A380-ast értékesített, amelyek 180 ezer kereskedelmi repülés alkalmával 1,5 millió repült órát teljesítettek és 65 millió utast szállítottak. Az A380 jelenleg a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe, a dupla fedélzetű, négy hajtóműves gép konfigurációtól függően mintegy 5-600 utast tud szállítani, hosszúsága 72, szárnyfesztávolsága 79, magassága 24 méter, legnagyobb felszállósúlya 575 tonna.

 Az A380 jelenleg a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

Az A380 jelenleg a világ legnagyobb utasszállító repülőgépe

MTI

FotóK: qatarairways.com

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


kilenc + = 10

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére