2020, május 30. szombat
Főbb hírek

Reklám

Rekord utasszám Ferihegyen 2015-ben

Rekord utasszám Ferihegyen 2015-ben

Minden eddiginél több utast kezelt 2015-ben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, összesen 10,3 millió utas fordult meg a ferihegyi légikikötőben – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport szóvivője sajtótájékoztatón pénteken, Budapesten.

Fotó: Bud.hu

Fotó: Bud.hu

A 2014-es évhez képest 12,5 százalékkal többen vették igénybe a repülőtér szolgáltatásait, ekkora mértékű fejlődés a régió egyetlen országában sem volt, Varsóban 6,1 százalékkal, Prágában 7,4 százalékkal nőtt az utasforgalom.Az okok közül Jost Lammers kiemelte, hogy több légitársaság is kapacitást bővített már meglévő járatain, elindult az Air China pekingi járata és Torontóval is visszaállították az összeköttetést az Air Transattal.

Tavaly újra elindult az Air China pekingi járata (c) Fotó: Bud

Tavaly újra elindult az Air China pekingi járata (c) Fotó: Bud

A repülőtér számításai szerint 2018-ra elérik a 12 milliós utasszámot, amely a mostani kapacitások felső határa, emiatt fejleszteni kell a repülőteret. Ennek részeként a rövidtávú tervek között szerepel egy új móló, utashíd építése a 2B terminálon, illetve a parkolók bővítése. A mólót ez év végén kezdik el építeni és várhatóan egy év alatt fejezik be. Jost Lammers szerint a rövidtávú beruházásokkal 14-15 millióra lehet a repülőtér kapacitásait emelni, a középtávúakkal pedig a 15 milliót is meghaladhatja. A tervek között egy új, 2C terminál is szerepel.

Észak- Amerikával is visszaállították az közvetlen légi járatot  az AirTransatnak köszönhetően (c) Fotó: Bud

Észak- Amerikával is visszaállították az közvetlen légi járatot az Air Transatnak köszönhetően (c) Fotó: Bud

Forrás: MTI

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


6 + = tizenkettő

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére