2020, január 25. szombat
Főbb hírek

Reklám

Rekordot döntött a debreceni repülőtér
Fotó: Józsa István

Rekordot döntött a debreceni repülőtér

A 2015. évben 18%-kal többen, mintegy 172 ezren használták a Debrecen Airportot. Ez a szám abszolút rekordnak számít a Debrecen Airport, valamint a magyarországi regionális repülőterek történelmében.Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2015-ös év sikeres eredményeit örömmel kommentálta: “A Debrecen Airport utasforgalma már 2015. novemberében a tavalyi év egész éves utasforgalmát is túlszárnyalta és a tavaly december 16-án stratégiai partnerünk, a Wizz Air a Debrecen Airporton megnyitotta a 22. bázisát és ezzel Franciaországot, Belgiumot és Svédországot is közvetlen légi járat köti össze Debrecennel, illetve Kelet-Magyarországgal.

Fotó: Szeged Ákos

Fotó: Szeged Ákos

Ennek eredményeként az utasforgalom exponenciálisan fog fejlődni, és 2016-ban a tavalyi forgalom dupláját fogjuk a Debrecen Airporton kiszolgálni. 2016. április 11-től a meglévő menetrend szerinti járatok mellé még a Lufthansa is fog járatot indítani Debrecenbe heti 3 alkalommal Németország harmadik legnépesebb városából, illetve Európa 6. legforgalmasabb repülőteréről, Münchenből. Idén repülőterünk az egyik legdinamikusabban növekvő regionális repülőtérré válik Közép- és Kelet-Európában.”

Fotó: Józsa István

Fotó: Józsa István

A Wizz Air menetrendszerinti járatai:

London-Luton(UK) – heti 10-szer
Eindhoven(NL) – heti 3-szor
Milánó-Bergamo(IT) – heti 2-szer (2015. október 25-től)
Párizs-Beauvais(FR) – heti 2-szer (2015. december 16-tól)
Brüsszel-Charleroi(BE) – heti 2-szer (2015. december 18-tól)
Malmö(SE) – heti 2-szer (2015. december 18-tól)

A Lufthansa menetrendszerinti járata:

München(DE) – heti 3-szor (2016. április 11-től) – ÚJ

Fotó: Balogh Tamás

Fotó: Balogh Tamás

Forrás:Turizmus Online

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


öt + = 13

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére