2020, május 30. szombat
Főbb hírek

Reklám

Sűrű köd: nem tudtak landolni a gépek Ferihegyen

Sűrű köd: nem tudtak landolni a gépek Ferihegyen

A sűrű köd miatt nem szállhattak le a repülőgépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren éjszaka. Reggelre már volt olyan gép, amelyik landolni tudott Budapesten, a látási viszonyok vasárnap délelőttre javulhatnak. A más repülőtéren rekedt utasokat buszok szállítják Budapestre, vagy szállodákban helyezték el őket. A Budapest Airport szóvivője a hvg.hu-nak azt mondta: 14 járat nem tudott landolni a magyar fővárosban.

Az MTI vasárnap hajnali fél egykor jelentette, hogy a sűrű köd miatt nem tudnak leszállni a repülőgépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A közelkörzeti légiforgalmi irányítás még szombat késő éjjel azt közölte a pilótákkal, hogy a látótávolság 100-175 méter körül van és reggelig nem várható javulás.     Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a hvg.hu-nak vasárnap reggel azt mondta: nem sokkal 8 óra után az 1-es pályán már 500 méteres a látótávolság, ami már megfelelő a leszálláshoz, a 2-es pálya felett még sűrű a köd. Éjszaka volt olyan, amikor csak 100 méteres volt a látótávolság, ekkor már nem kockáztatták meg a pilóták a landolást. A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér egyébként nem zárt be éjszaka sem.

A meteorológusok délelőttre már olyan időt jósolnak, amikor a látótávolság biztonságosra, 1000 méteresre nő. Hardy hozzátette: egy gépről tud, ami vasárnap reggel már landolni tudott Ferihegyen.A köd miatt 14 járat nem tudott landolni Budapesten, többek között Bécsben, Belgrádban, Pozsonyban és Linzben rekedtek utasok, akiket buszok szállították, szállítják Budapestre, vagy szállodákban helyezték el őket – közölte a szóvivő.

“Megérkeztünk 23 óra körül, s egy jó fél óra várakozás után leszállítottak bennünket a gépről. A légikísérők azt az információt adták, hogy a wizzair már intézkedett, buszok várnak bennünket a kijáratnál” – írta az éjszaka az Index egyik olvasója, reggel fél 7-kor pedig azt az üzenetet küldte, hogy továbbra is ott vannak, nem történik semmi.

Az Index olvasója azt írta, a Wizzairnek egyetlen képviselője nincs ott, nem adnak információt, nem tudják, hogy mire és meddig várnak még. “Az utaskísérők már rég eltűntek, a földi személyzet nem tud semmit – a wizzair-es ember szerint majd ők segítenek -, a repülőtérnek sincs információja” – írta. Közölte, hogy az utasok össze akarnak fogni, s együttesen kártérítést követelni. Egy másik olvasó arról számolt be, hogy a várakozók között terhes anyák és kicsi gyerekek is vannak és a Lufthansa, valamint a British Airways utasaiért a leszállást követő egy órán belül oda tudott érni a mentesítő járat.

Forrás:MTI/HVG

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


9 + kettő =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére