2019, december 12. csütörtök
Főbb hírek

Reklám

Szárnyal a debreceni reptér: 15 százalékkal több utas

Szárnyal a debreceni reptér: 15 százalékkal több utas

Az év első felében 69 ezer utast regisztráltak a debreceni repülőtéren, az év második felében várhatóan még inkább megugrik a forgalom. 2015 első félévében 15 százalékkal több utas fordult meg a debreceni repülőtéren, mint tavaly ugyanebben az időszakban. 2014 június végéig 60 ezer, idén 69 ezer utast regisztráltak. Egyre több magyar és határon túli román, szlovák és ukrán utas választja a debreceni légikikötőt kiinduló repülőterének, hiszen kevesebb mint egy óra alatt Miskolcról, Nyíregyházáról vagy Nagyváradról, illetve Erdély partiumi részéről is megközelíthető. Kárpátaljáról, valamint Kelet-Szlovákiából és Budapestről akár két órán belül elérhető a repülőtér.

Fotó: Józsa István, Debrecen Airport

Fotó: Józsa István, Debrecen Airport

A kedvező árú parkolás és a gyors kiszolgálás mellett a az utasokat térítés ellenében VIP Lounge szolgáltatás is várja.Herdon István, a repülőteret üzemeltető Xanga Cégcsoport vezérigazgatója elmondta, hogy 2015 második félévében jelentős forgalomnövekedést várnak, köszönhetően a nyári bővülő charterjáratoknak, valamint a stratégiai partnerünknek, a Wizz Airnek. Mint ismert, a légitársaság 2015 októberétől hetente kétszer fog Milánó-Bergámóba repülni Debrecenből. A repülőtér “felnőtté” válása azonban 2015 december közepén kezdődik, amikor a Wizz Air megnyitja új bázisát a Debrecen Airporton és így már heti 21 járattal kötjük össze a cívis várost az Európai Unió stratégiailag hat fontos gazdasági és turisztikai központjával.

Forrás:Dehir.hu

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


5 + kettő =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére