2020, május 30. szombat
Főbb hírek

Reklám

Szélestörzsű Iljusinokkal bővít a Cubana

Szélestörzsű Iljusinokkal bővít a Cubana

Új utasszállító repülőgépek beszerzésére készül a Kubai Köztársaság, amely mintegy 650 millió dollár értékben vásárol az orosz Ilyushin Finance cégen keresztül Antonov és Iljusin típusokat – adta hírül a RIA Novosti hírügynökség.

http://www.youtube.com/watch?v=Fbyr4ivK_Y4

A kubai féllel kötött megállapodásról Denis Manturov, orosz kereskedelmi és ipari miniszter számolt be. A nagy volumenű üzlet az orosz miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev és Raúl Castro, kubai elnök személyes havannai találkozójának keretében köttetett.

Orosz oldalról az Ilyushin Finance Co., míg kubai részről a Cuban Aviation Corporation a szerződő. A előzetes megállapodás szerint az orosz finanszírozási cég három darab Antonov An-158-as regionális-, és ugyancsak három darab szélestörzsű Iljusin Il-96-400-as típust szállít a kubaiak számára.

A szigetország nemzeti légitársasága már korábban is érdeklődést mutatott az Iljusin Tervező Iroda négyhajtóműves típusának korszerűsített változata iránt, de az erről szóló szerződés aláírására most, a két vezető csütörtökön kezdődött találkozóján került sor.

A Cubana flottájában 3 darab, 262 üléses Il-96-300-as teljesít szolgálatot. A gépek az Ilyushin Finance Corporation finanszírozási konstrukciójában érkeztek 2005-ben, illetőleg a harmadik 2006-ban.

A gyártó adatai szerint 10.000km-es hatótávú Il-96-400-asokat kétosztályos elrendezésben, összesen 350 utas szállítására alkalmasan tervezi üzemeltetni a légitársaság.

Az utasszállító Il-96-400-asra bár már több bizonytalan előrendelés is érkezett, de egyetlen légitársaság sem üzemelteti ezt a változatot, sőt a típus egyelőre az Ilyushin Finance Co. internetes portfóliójában sem szerepel.

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


+ öt = 10

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére