2020, január 22. szerda
Főbb hírek

Reklám

Túlfutott Blue Air román fapados gépe a kolozsvári repülőtéren

Túlfutott Blue Air román fapados gépe a kolozsvári repülőtéren

Túlfutott a kolozsvári Avram Iancu nemzetközi repülőtér leszállópályáján csütörtök reggel a Blue
Air román fapados légitársaság Bukarestből érkező gépe. A repülőn 110 utas és hattagú személyzet tartózkodott, senki nem sérült meg. A Blue Air társaság különjárata Bukarestből Barcelonába tartott kolozsvári leszállással, amikor az incidens történt. A leszállás idején erősen havazott Kolozsváron. A Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozó utasok egyike azt mondta, hogy hó borította a kifutópályát. Az incidens után lezárták a repülőteret, több járatot töröltek, vagy a nagyszebeni repülőtér felé irányítottak.

A leszállás idején erősen havazott Kolozsváron(C) Fotó: Szatmár.ro

A leszállás idején erősen havazott Kolozsváron(C) Fotó: Szatmár.ro

Nagyszebenből folytatják az utazásukat Barcelona felé a kicsúszott gép utasai, akikhez azok is csatlakoztak, akiknek Kolozsváron kellett volna felszállniuk a gépre. David Ciceo, a kolozsvári repülőtér igazgatója azt közölte, hogy a repülőgép nem sérült meg, és szakértői bizottság vizsgálja az incidens körülményeit.

10262216_804669429662244_31772623088154239_n

A Digi 24 hírtelevíziónak nyilatkozó utasok egyike azt mondta, hogy hó borította a kifutópályát. Az incidens után lezárták a repülőteret, több járatot töröltek, vagy a nagyszebeni repülőtér felé irányítottak. Photo:Aeroportul International Avram Iancu Cluj

Gheorghe Racaru, a Blue Air társaság igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a gép bukaresti indulásakor jó leszállási körülmények voltak Kolozsváron, a repülés ideje alatt azonban a repülőtér közepesre módosította a leszállási, fékezési körülmények értékelését. Az igazgató szerint a gép mintegy tíz méterrel futott túl a leszállópálya végén.

1559769_804669419662245_7371192910613013676_n

Photo:Aeroportul International Avram Iancu Cluj

A reggeli incidens után délutánra is maradt izgalom a reptéren, hiszen a A Wizz Air három járata sem tudott leszállni a kolozsvári repülőtéren: a Párizsból érkező gép egy órán át keringett, 13 óra után pár perccel végül sikerült landolnia. A légitársaság Lutonból és Valenciából érkező járatai sem tudtak landolni, a londoni gép a Mezőségen, az utóbbi járat Marisel környékén körözött. A Flightradar.com-on élőben követhető volt repülőgépek útja.

Forrás:HVG/MTI/Szatmár.ro

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


9 + = tizenhat

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére