2019, augusztus 18. vasárnap
Főbb hírek

Reklám

Új nemzetközi vállalat alakult a légiközlekedés hatékonyságának növelésére

Új nemzetközi vállalat alakult a légiközlekedés hatékonyságának növelésére

A Közép-Európai Funkcionális Légtérblokk (Functional Airspace Block Central Europe, FAB CE) léginavigációs szolgálatainak vezetői közös beszerzésre létrehozott vállalat alapító dokumentumait írták alá 2014. október 17-én a szlovéniai Brink-ben. A FAB CE Aviation megalapításában Ausztria, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia légiforgalmi szolgálatai vettek részt, Bosznia-Hercegovina később csatlakozik a társuláshoz.

A FAB CE Aviation  megalapításában Ausztria, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia légiforgalmi szolgálatai vettek részt.

A FAB CE Aviation
megalapításában Ausztria, a Cseh Köztársaság, Horvátország, Magyarország, Szlovákia és Szlovénia légiforgalmi szolgálatai vettek részt.

Az FAB koncepción alapuló FAB CE Aviation létrehozott vegyesvállalat fontos állomása az Európai Unió Egységes Európai Égbolt program végrehajtásának. A társaság feladata a régió közös légiközlekedési projektjeinek menedzselése lesz. A vállalat célja elsődlegesen a közösen elfogadott FAB CE projektek megvalósításának támogatása, a szolgáltatások racionalizálása beleértve a magas szintű szakmai-, és projektmenedzsmentet és az adminisztratív szolgáltatások közös beszerzését. A közös vállalat hosszú távú tervei között szerepelhet
később a közös infrastruktúra kiépítése is.

„A FAB CE Aviation  Egységes Európai Égbolt program kiemelt szakterületein komoly versenypiaci tényezővé válhat. Az üzemeltetés során stratégiai időtávon belül megszűnhetnének az indokolatlan átfedések, a nagyobb működési terület pedig jelentős megtakarításokat eredményezhet.” – mondta Szepessy Kornél, a FAB CE CEO Committee soros elnöke, a HungaroControl vezérigazgatója.

Forrás:Pressinform/Király-Szombathy Zita

 

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


négy + 9 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére