Főbb hírek

Reklám

Vihar miatt csak harmadszorra landolt a Cargolux Boeing 747-ese

Vihar miatt csak harmadszorra landolt a Cargolux Boeing 747-ese

A szerdai vihar miatt csak harmadszorra tudott landolni Cargolux Boeing 747-es négy hajtóműves gépe Budapesten. A Flightradar24 adataiból kiderült, hogy a luxemburgi Cargolux légitársaság Boeing 747-es „Jumbo” repülőgépéről volt szó, amely meglehetősen furcsa útvonalat rajzolt le a főváros légterében.
LX-VCE-
Az azerbajdzsáni Bakuból érkező teherszállító gép előbb túlrepült a ferihegyi repülőtéren, majd megfordulva északnyugatról próbálta megközelíteni. A sikertelen leszállás után jobbra fordult, majd Buda felett tett egy nagy kört, utána pedig Pestre visszaérve ezúttal délkeleti irányból közelítette meg a repülőteret, de ismét nem szállt le. Csak a harmadik kör után ért földet 9 óra előtt 5 perccel.

20150520a-cargolux-gepenek-utvonala

Az óriásgép 800 és 1200 méteres magasságban, 350-400 km/h óra sebességgel manőverezett Budapest felett. Forrás:Flightradar24

Az óriásgép 800 és 1200 méteres magasságban, 350-400 km/h óra sebességgel manőverezett, tehát elég hangos és látványos jelenség volt. A Jumbo egyébként is felhívja magára a figyelmet, hiszen több mint 70 méter hosszú gép, a szárnyak fesztávolsága pedig 60 méter. Az 1970 óta üzembe állított típus jellegzetessége, hogy a törzs elején nagyobb a magassága (az utasszállító gépeknél itt két szint van).Az Origó kereste a HungaroControlt, amely a magyarországi légiforgalmi irányítást végzi, hogy mi volt az oka a furcsa manőverezésnek. Csütörtökön elküldött válaszuk ezt tartalmazza:”A Cargolux CLX733-as hívójelű Boeing 748 típusú járata 2015. május 20-án este a rendkívüli időjárási viszonyok miatt volt kénytelen két alkalommal megszakítani leszállását, amelyet 20.55 perckor rendben befejezett.”

Forrás: Origo.hu

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


+ 3 = négy

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére