2019, október 17. csütörtök
Főbb hírek

Reklám

Világszerte terjeszkedik a Lufthansa Cargo

Világszerte terjeszkedik a Lufthansa Cargo

Szeptember közepén új légi járatot indított Lagosba a Lufthansa német légitársaság teherszállító üzletága, s további új viszonylatokkal is igyekszik erősíteni afrikai jelenlétét – jelenti az africancargonews.com.Noha Nigéria – a földrész legnépesebb állama – fővárosa ugyan 1991 óta az ország belsejében található Abuja, az üzleti élet központja maradt a tengerparton fekvő, kikötővel, repülőtérrel és az üzleti élet minden infrastruktúrájával rendelkező, a nyugat-afrikai régióban is központi szerepet játszó Lagos maradt. Nem véletlen, hogy a Lufthansa is ezt a várost választotta heti kétszeri teherfuvar-járatának célpontjául.

Október végétől heti egy járattal az észak-afrikai Tunisz is bekapcsolódik a Lufthansa Cargo hálózatába

Október végétől heti egy járattal az észak-afrikai Tunisz is bekapcsolódik a Lufthansa Cargo hálózatába

Sőt, október végétől heti egy járattal az észak-afrikai Tunisz is bekapcsolódik a Lufthansa Cargo hálózatába. A járaton MD-11F típusú gépek közlekednek majd. „Egyre növekvő piacként Afrika egyre fontosabb számunkra” – indokolta a lépést Hermann Zunker, a Lufthansa Cargo afrikai igazgatója. „Tunézia az egyik legversenyképesebb ország a fekete kontinensen. A rengeteg behozott fogyasztási cikk mellett egyre nő az igény az exportcikkek, automatizálási illetve textilipari termékek légi fuvarozására” – fejtette ki az igazgató, majd áttérve Nigériára, elmondta, hogy az emelkedő – van honnan – életszínvonal nyomán folyamatosan bővül az igény a német eredetű importárukra is az országban. De nagy megrendelője a légi szállításoknak az afrikai ország világviszonylatban is jelentős kőolaj- és földgázipara.

lufffff

Ráadásul az év végéig a Lufthansa Cargo az All Nippon Airways (ANA) japán légitársasággal közös, stratégiai fontosságú járatokat indít Japán és Európa között. Az első légi teherfuvar a tervek szerint december 14-én indul az ázsiai szigetországból. De nem marad ki a terjeszkedésből Dél-Amerika sem, hiszen januártól már Bogotá is része lesz a német cég hálózatának, így a friss áruk – gyümölcsök, virágok stb. – gyorsan eljuthatnak majd Kolumbia fővárosából Németországba.

Forrás:Pál Attila/logisztikama.hu

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


+ 7 = tizenhat

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére