2020, április 2. csütörtök
Főbb hírek

Reklám

Visszatér a Qatar Airways Cargo Budapestre

Visszatér a Qatar Airways Cargo Budapestre

Visszatér március elején Budapestre a Qatar Airways Cargo. A dohai székhelyű légitársaság heti két alkalommal, csütörtökön és vasárnap közlekedteti Airbus A330-200F repülőgépeit hetente kétszer a két város között – közölte a Budapest Airport csütörtökön az MTI-vel.

Gyakorta ilyen különleges szállítmányt is reptet a Qatar Cargo. (c) Fotó: Qatar

Gyakorta ilyen különleges szállítmányt is reptet a Qatar Cargo. (c) Fotó: Airbus

A közlemény szerint a repülőgép egyszerre 62-68 tonnányi teherárut vihet, ami exportlehetőséget kínál a magyar vállalatok számára, hiszen közvetlenül kapcsolódhatnak a Qatar Airways Cargo egész világra kiterjedő útvonalhálózatához. A gép Budapestről Prágába repül, majd Dohába. A Budapest Airport szerint a magyar főváros ideális teheráruelosztó-központ a Perzsa-öböl, Dél-Kelet-Ázsia és a Csendes-óceán térségéből érkező, nagy értékű termékek számára, mivel a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér ezer kilométeres körzetében húsz európai ország található.

A330-200F_Qatar_cargo

Tavaly a Budapest Airport 5800 cargo- járatot fogadott és indított, 91 500 tonna árut kezelt, 6,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A Budapest Airport cargo- forgalmának jelentős részét a dinamikusan fejlődő, exportorientált magyar elektronikai, finommechanikai, autóipari, gyógyszerészeti és biotechnológiai vállalatok termékei adják. A Qatar Airways Cargo korábban, 2012–13-ban már repült Budapestre, akkor is heti két járatot teljesített.

Forrás:MNO

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


4 + hat =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére