2020, április 2. csütörtök
Főbb hírek

Reklám

Wizz Air áthúzás a Duna felett (Videóval)

Wizz Air áthúzás a Duna felett (Videóval)

2014-ban először vett részt a május 1-jei, budapesti légiparádén a Wizz Air. Az átrepülésről most egy videó is megjelent a legismertebb videó megosztó prtálon. A már hagyománynak számító légi parádét a korábbi években augusztus 20-án államalapítás ünnepén rendezték meg az azóta megszűnt MALÉV Nemzeti légitársaság aktív közreműködésével. A bemutató régóta közkedvelt program az itt élők és a Magyarországra látogató turisták körében. Az idei az első alkalom volt, amikor egy Airbus típusú repülőgépet láthattak a nézők a légi parádén.

A Wizz Air legújabb repülőgépe, egy sharklettel felszerelt Airbus A320-as David Morgan kapitány és Árday András kapitány irányításával repült át a Duna felett. Az első alacsony áthúzást 140 csomós sebességgel 500 láb tengerszint feletti magasságban mutatták be (körülbelül 260 km/h, 150 méteres magasságban). Egy 45 fokos kanyar után a repülőgép visszahúzott hajtóművel, 240 csomóval repült a Margitsziget felett (körülbelül 450 km/h).

Hozzászólok a cikkhez

Az e-mail címet sehol sem publikáljuk.A kötelezően kitöltendő mezők jelölése *

*


+ 1 = kilenc

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Görgetés az oldal tetejére